EVO KAKO DA UBRZATE CVETANJE RUŽA, BIĆE BUJNIJE I RASKOŠNIJE: Treba vam samo 1 STVAR koju bisted inače BACILI
Ruža, Foto: RINA

pažnja

EVO KAKO DA UBRZATE CVETANJE RUŽA, BIĆE BUJNIJE I RASKOŠNIJE: Treba vam samo 1 STVAR koju bisted inače BACILI

Evo kako da vam cvetaju više nego ikad

Objavljeno:

Uzgoj ruža nikada nije bio lak posao, ali uz jednostavan trik koji garantuje odlične rezultate, ova divna cvećka će procvetati u punom sjaju, donoseći neprocenjivu radost vrtlarima. Tajna leži u kori od banane, otkrivaju iskusni baštovani.

Tokom letnjih meseci, preporučuje se dodavanje kore od banane u zemlju oko ruža.

Kako se kora postepeno razgrađuje, obogaćuje tlo kalijumom, ključnim elementom za jačanje imunološkog sistema biljaka. Kalijum pomaže ružama da budu otpornije na bolesti i podstiče njihov zdrav i snažan rast. Osim kalijuma, kora banane sadrži i druge važne minerale poput kalcijuma, magnezijuma, fosfata i sumpora, neophodne za zdrav razvoj biljaka.

- Zakopala sam celu koru banane duboko u zemlju oko ruža. Prošle godine su bile neverovatne, verovatno zahvaljujući ovom triku, kaže baštovanka Dženi Presland.

Iako postoje različiti pristupi, neki vrtlari preporučuju sečenje kore na komadiće pre nego što je zakopaju, dok drugi smatraju da je efikasnije staviti je celu. Bez obzira na metodu, ova jednostavna tehnika pokazala se izuzetno efikasnom u podsticanju rasta i cvetanja ruža tokom cele sezone.

Ovo otkriće ne samo što olakšava vrtlarski posao već i donosi dodatnu korist u vidu smanjenja otpada, jer se kora banane koristi na ekološki prihvatljiv način. Stoga, uz malo truda i ovo jednostavno domaće sredstvo, vaše ruže će sigurno procvetati lepše nego ikada pre.

Bonus video:

02:28

PRIPREMA LIGNJI NA MORNARSKI NAČIN! Kulinarski šou Majke i snajke objedinjuju znanje i dobru zabavu: Ne propustite OVAJ recept

(Espreso/Srećna republika/Prenosi A.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.